3 sätt att bli gladare!

Enligt Cosmopolitan kan man bli gladare genom att göra så här:

Var vardagskreativ
Psykologer har länge talat om det ”flow” som inträffar när du är helt absorberad i en kreativ aktivitet, som kännetecknas av att du nästan glömmer bort tiden. Du kanske inte målar som Monet eller spelar gitarr som Jimi Hendrix, men det är inte resultatet som är vitsen. Fundera på vad just du kan bli uppslukad av, och sätt sedan av tid regelbundet för att göra just det. Till slut kommer du att längta efter att plocka upp kameran/pennan/ stickningen när det börjar närma sig.


Ring dina topp fem
Du får ut mer glädje av att umgås med gamla vänner som du känner och älskar sedan länge än med flyktiga bekanta, visar en studie vid Northern Arizona University. Så i stället för att försöka adda fler på Facebook, ring upp de där fem vännerna du känt forever och ta igen allt som ni missat.


Ge bort något
En studie som publicerades i tidskriften Science visade att människor som gav bort en del av sin årsbonus till andra blev gladare än dem som inte gjorde det. Till och med att ge så lite som 30 kronor kunde kopplas till ett lyckorus. Ha det i åtanke i vardagen: Kanske din kollega behöver en latte, eller din mamma skulle bli överlycklig för det där nagellacket du ändå aldrig använder.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0